Stiga Autoclip 140

Stiga Autoclip 140 är en unik klippare eftersom man behöver inte lägga ut någon begränsningskabel. Man bara sätter den på gräsmattan, trycker på start och så börjar den klippa.   

Den fungerar så att när den stöter emot något eller när den känner att det inte finns något gräs under den så vänder den. Den vänder inte rakt bakåt utan den svänger enligt ett förutbestämt mönster. Eftersom den är 4-hjulsdriven kan den ta sig fram betydligt bättre än klippare med begränsningskabel. Den klarar av en mer ojämn gräsmatta med mer håligheter och rötter.

Den har en smart programvara som gör att den klipper gräset väldigt effektivt. Det är riktigt fräck att se hur den betar av område efter område för att till slut tagit hela gräsmattan.

Se klipparen i action

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0nHP-cm9O4A

Stiga Autoclip 140, Wiper Blitz X och Ambrogio L50 är samma klippare men de har olika skal. Filmen visar en Wiper Blitz X.

Fördelar

Dess främsta fördelar är:

  • Lämplig för mindre tomter och trädgårder i till exempel stadsmiljö
  • Kräver ingen begränsningskabel
  • Lyftsensor och säkerhetshandtag
  • Grässensor
  • Robusta helgjutna knivar som klarar både ur och skur
  • Hela 3,5 timmars klipptid
  • 4-hjulsdrift!
  • Klara stora lutningar

Den här roboten passar dig som inte vill lägga jättemycket tid på att förstå hur roboten fungerar för att få den att börja arbeta. Det krävs inte att någon gränskabel installeras då roboten har grässensor som känner av när gräsmattan tar slut. Då vänder den och jobbar den i en ny riktning.

Den har ett enkelt knapp-system för start och stop. Man laddar den vi två av hjulen. Laddarens röda kontakt ansluts till hjulet med röd markering och motsvarande för den svarta laddkontakten.

Förutsättningar

Förutsättningar för att kunna använda denna unika klippare är att det finns naturliga avgränsningar runt gräsmattan. Det kan vara staket, stenar, gårdsplattor, häckar mm. Finns det tex en passage i häcken eller rabatt kan man lägga en planka där just när man skall klippa. Man kan också göra små permanenta lösningar som tex att sätta upp små kanter runt rabatten.

 

Hitta en rekommenderad återförsäljare: Stiga Autoclip 140.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)