Kopa Robotgrasklippare

Under 2012-2013 har flera fabrikat kommit in på den svenska marknaden men få av dem har rosat marknaden. Vi ger en kortfattade beskrivning av de nya modellerna och deras för- och nackdelar.

Bosch

Honda Miimo 300 & 500

Hondas robotgräsklippare kallas Miimo och lanserades i början på 2013 och är den mest intressanta nykomlingen. Det är antagligen den som har störst chans att bli en riktigt stor konkurrent till Husqvarna och Ambrogio. Den finns i två varianter, Miimo 300 för gräsmattor upp till 2200m2 och Miimo 500 för upp till 3000m2. 

För Miimo 300 gäller det gissningsvis om gräsmattan är välklippt från början och man bara skall underhålla den i samma skick.

Det som är unikt för Honda Miimo gentemot övriga märken är att den har en fläkt som suger upp gräset så att knivarna har lättare att klippa.

Stämmer det angivna värdet på ljudnivån kommer den att bli bland de tystast, om inte den tystaste på marknaden.

Tyvärr har vi inte kunnat hitta någon information om antalet kanaler för signalen i begränsningskabeln. Vi kan därför inte säga något om den stör eller blir störd av robottar hos grannarna.

Biltema LMR 24

Biltema lanserade också sin robotklippare Biltema LMR 24 i början av 2013. Det som utmärker LMR 24 är att man får med en fjärrkontroll och att priset är lågt. Det kan vara bra att ha ifall man vill styra klipparen till en specifik svårtillgänglig plats på gräsmattan.

Det som annars är utmärkande för LMR 24 är den höga ljudnivån och den långa laddningstiden. Lägger man ihop laddningstid, batteristyrka och vikt så är det mycket svårt att tro att den klarar i närheten av angivna 2500m2. Men det får utvisa sig när vi får in omdömmen om klipparen.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)